Оралният секс е по-голям причинител на рак на гърлото, отколкото пушенето: ПРОУЧВАНЕ

oralen-seks-rak-na-garloto

Учените в днешно време смятат, че за хората под 50 годишна възраст оралния секс е по-голям причинител на рак на гърлото, отколкото пушенето.

Това не е добра вест за мъжете, които обичат да рискуват, тъй като тези открития предупреждават, че разпространението на вируси по време на орален секс вече не е прецедент.

Човешкият папилома вирус, който се разпространява по време на секс без предпразни средства, е известен като причинителя на 70% от случаите на рак на маточната шийка. Той също причинява и други видове рак – този на гърлото.

Невероятно, но факт е погрешното схващане и отношение на младите хора към оралния секс. Докато мнозинството приема вагиналния или аналния контакт за „секс“, твърде малко поставят оралния секс в същата категория. Само 20% от студентите, участвали в изследване от 2007 година, считат орално-гениталния контакт за секс.

Погрешните разбирания относно оралния секс са повлияли върху разпространението на вируси като човешкия папилома вирус (ЧПВ). Единия от изследователите по темата обяснява: „Това което най-силно се свързва с оралната ЧПВ инфекция е броят сексуални партньори, който някой е имал през живота си. От особено значение е броят на онези партньори, на които даден човек е правил орален секс. Колкото по-голям е броят на партньорите, които си имал, толкова по-голяма е вероятността да имаш орална инфекция„.


Ако искате да чуете коментара на Дани и Нори на тази тема, може да го чуете в:

Епизод 46: „Последствия, орален секс, противозачатъчни, първа брачна нощ“

Епизод 38: „Орален секс, изнасилване в брака, спорове, физически граници“

Споделете
Включете се в дискусията

2 коментара
  • Здравейте, интересъвам се от конференцията за възпитанието на децата и книги. Може ли да ми кажете къде да намеря тази конференция?

Още статии

seks-bebeshki-godini-roditeli-deca-semeistvo

Сексът и бебешките години!

Звучи като тема с предизвестен край, при това доста тъжен! Когато имаш бебе, сексът се превръща от нещо спонтанно, в поредната задача от списъка. И...