Не чакайте прекалено дълго, за да имате бебе!

bremennost-rajdane-roditel-bebe-dete

Една статия на Daily Mail. 

Кралският колеж на акушерите и гинеколозите предупреждава в свое мащабно изследване: Не чакайте прекалено дълго, за да имате бебе, защото жените на 35 са с 6 пъти по-голяма вероятност да имат проблеми при забременяването отколкото онези, които са 10 години по-млади“.

Статията казва, че по-възрастните родители сами си причиняват трудност в това да имат деца – като увеличават вероятността за сериозни медицински усложнения, както за майката, така и за бебето. Когато наближи 40, една жена е по-вероятно да направи спонтанен аборт, отколкото да роди!

Мъжката оплодителна способност също намалява стремглаво след 25 годишна възраст като докторите са изчислили, че за 40-годишния мъж, отнема средно 2 години, за да оплоди партньорката си, дори и ако тя е в 20-те си години.

Изследването е един ясен и авторитетен призив за събуждане и осъзнаване на опасностите от късното родителство. За съжаление, все повече двойки правят точно това без напълно да разбират последиците и рисковете.

Според данните в изследването на Кралския колеж, впечатляващите 30% от 35 годишните губят повече от година, за да стигнат до бременност, докато едва 5% от 25-годишните имат такъв проблем.

Бременните майки, които са в края на 30-те и 40-те си години, е много по-вероятно да страдат от усложнения като прееклампсия, извънматочна бременност, спонтанен аборт или раждане на мъртво дете. В същото време вероятността да родят с Цезарово сечение е значително по-голяма.

Децата, които им се раждат, е вероятно да бъдат недоносени, по-малки по размер, или да имат синдрома на Даун, както и други генетични заболявания.

Лекуването на безплодието дава успешни резултати само за 3% от жените над 44! Повече от половината жени, които се лекуват за безплодие и са над 40, използват донорски яйцеклетки, защото техните собствени са намалели, или качеството на оставащите не е достатъчно добро.

Статията публикувана в медицинското списание Акушер и Гинеколог, ни дава информация, че рисковете от отложеното късно родителство трябва да бъдат преподавани в училище заедно с уроците за безопасен секс.

“Жените постигат кариерен успех и тогава решават, че искат да имат семейство, но докато това време дойде е твърде късно и не могат да върнат времето назад”.

Източник: dailymail.com


Ако искате да чуете коментара на Дани и Нори на тази тема, може да го чуете в:

Епизод 39: „Безплодие, ин витро, секс, порнография“

Епизод 56: „Деца и секс, влюбен ли съм, секс на старини, похотлив приятел“

Епизод 78: „Възраст за брак, мъже трябва да знаят, критика“

Споделете
Включете се в дискусията

Още статии

seks-bebeshki-godini-roditeli-deca-semeistvo

Сексът и бебешките години!

Звучи като тема с предизвестен край, при това доста тъжен! Когато имаш бебе, сексът се превръща от нещо спонтанно, в поредната задача от списъка. И...