Отлагането на секса до брака е ключ към щастлив семеен живот: ПРОУЧВАНЕ

seks-sled-braka

В противовес на резултатите от анкета, проведена през 2006 година, която разкрива как 95% от американците правят секс преди брака, едно проучване на Университета Бригам Янг отбеляза неочакван пробив в полза на въздържанието.

Публикувано в списание Семейна Психология, изследването предлага отлагането на сексуалното задоволяване като един от ключовете за щастлив брак.

Двойки съобщили, че са отложили правенето на секс за след брака, споделят че са по-щастливи, стабилни и сексуално задоволени от онези, които са правили секс рано в тяхната връзка. Изследователите са открили, че двойките, които се пазят, изпитват по-голямо удовлетворение в брака.

В допълнение също са научили, че ранният секс е доста популярен, като 40% от двойките правят секс в рамките на първите няколко срещи.

Съавтора на проучването Дийн Бъзби съобщи на Бизнесуийк, че независимо от наличието на основни несъответствия в характера, тези двойки може да останат заедно, заради връзките оформени при ранния секс.

„Основния и главен извод за всеки е, че сексът е силно изживяване. Той наистина ни свързва един с друг, затова е важно, преди да го направим, да отделим време и да разберем някои основни неща. Например, може ли да си говорим с този човек, имаме ли близки по характер личности и подобна посока в живота, да си отговорим на въпроса дали това взаимоотношение ще издържи във времето, или не.“


Ако искате да чуете коментара на Дани и Нори на тази тема, може да го чуете в:

Епизод 74: „Без секс, брак и секс, Божията роля“

Епизод 69: „Съжителство, самозадоволяване, противозачатъчни, деца“

Споделете
Включете се в дискусията

Още статии

seks-bebeshki-godini-roditeli-deca-semeistvo

Сексът и бебешките години!

Звучи като тема с предизвестен край, при това доста тъжен! Когато имаш бебе, сексът се превръща от нещо спонтанно, в поредната задача от списъка. И...