Сексът и бебешките години!

seks-bebeshki-godini-roditeli-deca-semeistvo

Звучи като тема с предизвестен край, при това доста тъжен! Когато имаш бебе, сексът се превръща от нещо спонтанно, в поредната задача от списъка. И докато сексът слиза в дъното на този списък, взаимоотношенията стават все по-уязвими: като се започне от гняв, негодувание, безразличие и се стигне до изневяра.

Затова резултатът от проведеното наскоро изследване на Университета в Денвър не е изненадващ – той сочи, че 90% от новите родители преживяват сериозен спад в удовлетвореността от връзката си. В същото време онлайн списанието „Baby Talk“ проведе анкета, според която само 24% от родителите са удовлетворени от сексуалния си живот след раждането на бебе, сравнено с 66%, които са били щастливи преди това.

Ето защо моя съвет №1 към бащите е: НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ ОТ СЕКСА! С извоюване на време за секс, новите бащи всъщност изпълняват една жизнено важна функция във връзката – да върнат тяхната половинка отново във взаимоотношението и да им напомнят, че на първо място те са двойка.

Неотдавна пътувах със самолет заедно с децата си. Реших да изслушам инструкциите за сигурността, които обикновенно пропускам. Бях направо поразен от една изключително елементарна инструкция. Тя гласеше: „В този случай се спускат кислородните маски. Сложете първо на себе си и след това на вашите деца“Трябва да се погрижиш първо за себе си, за да бъдеш способен да се погрижиш и за децата си.

В брака, постоянно поставяме децата на първо място – до такава степен, че допускаме връзката с половинката ни да се задуши и в резултат да увреди способността ни да бъдем добри родители.

Така че, какво можете да направите, за да поддържате секса жив по време на бебешките години, а и след това?


1. Излизайте и се наслаждавайте редовно на интимни срещи, възможно най-скоро. Познавам много двойки, чиито малки деца ходят, говорят, дори четат, а родителите все още не са излезли дори и една вечер сами.

2. Насочете несексуалната си интимност, която показвате извън спалнята, към половинката си. Децата са главните попиватели на тази интимност, но трябва да запазите малко и за вашия партньор. Например, проучванията показват, че една 30 секундна прегръдка повишава нивото на окситоцин, както при мъжа, така и при жената. Окситоцинът е познат като „хормонът на прегръдката“ и създава чувство на доверие, затова действайте и се прегръщайте!

3. Не позволявайте на децата да спят в леглото ви. О, това го знам твърде добре! Не само, че логистично е трудно да се прави секс така, но също пречи на интимността между мъжа и жената и не позволява на децата да „отрежат пъпната връв“.

4. Жени, направете усилие да преоткриете вашето усещане за сексуално самочувствие. Зная, че е трудно да се чувствате секси, когато сте майка, но кажете на вашия мъж, какво може да прави, за да ви помогне в това.

5. Правете секс. Изглежда очевидно, но понякога трябва съзнателно да действате, като оставите умът да следва тялото ви. Много нови майки казват, че искат да искат секс, но не могат. Затова пробвайте – ще ви хареса. Сексът поражда секс и ако не го практикувате, може да го изгубите.

И накрая – всички родители искат децата им да бъдат щастливи. Затова се опитваме да им дадем всичко – от отделяне на пари за учение, до отказ от нашата собствена кариера, за да сме с тях вкъщи. Но в крайна сметка, щастливото дете е част от щастливо семейство. В сърцето на щастливото семейство са двамата родители, които са свързани, обичат се и са интимни един с друг. Да станеш родител не означава да бъдеш винаги самопожертвователен, а означава да станеш егоистичен за нещата, които наистина имат значение – едно от тях е вашия сексуален живот.

Източник: thechart.blogs.cnn.com


Ако искате да чуете коментара на Дани и Нори на тази тема, може да го чуете в:

Епизод 93: „Мъдрости, секс след раждане, самозадоволяване“

Епизод 90: „Секс и деца, лоши мисли, просто приятели“

Епизод 74: „Без секс, брак и секс, Божията роля“

Споделете
Включете се в дискусията

Още статии