5 въпроса, които неженените могат да си задават, когато търсят брачен партньор

dvoika-vaprosi-predbrachni-vzaimootnoshenia

Преди да сключиш брак е добре да познаваш своя потенциален брачен партньор колкото се може повече. И няма нищо лошо в това да поставиш под въпрос определени черти на неговия/нейния характер, ценности, навици и разбирания за живота.

Ето няколко въпроса, които може да задаваш, когато си готов/а да влезеш в сериозни предбрачни взаимоотношения.


1. Как си сигурен, че той/тя приема Богоугодни авторитети?

Дами, ако той не е готов да приема Богоугодни авторитети в живота си, той е опасен човек. Мъже, ако тя не приема Богоугодни авторитети сега (като неомъжена), тя е тип жена, за която Притчи ти казва да избягваш.

2. Как знаеш дали е готова някой да говори в живота й?

Ако той или тя обича само да спори, означава, че се стреми единствено да бъде прав, отколкото да търси истината. В брака, когато мислиш, че си спечелил спора, всъщност си загубил. В бракът целта е да се смирим, да ставаме по-зрели, осъзнавайки, че има още много какво да учиш в живота.

3. Колко добре познат и въвлечен е в църковното общество?

Лесно е да си сложиш маска и да изиграеш театър пред някой, който те харесва и иска да се ожени за теб. Така че, ако дадения човек не е добре познат в църковното общество и няма някой, който да гарантира за неговия характер и интегритет, означава че се движиш по много хлъзгава повърхност.

4. Говори ли с добро за другите?

Ако той или тя е критична, изискваща личност и говори унизително за другите, същото ще стане и в брака. Скоро ти ще си личността, за която ще говори по същия начин, изливайки върху теб гняв и гордост.

5. Как откликва, когато му се покаже грешката?

Когато някой се опитва да крие, изкривява, прехвърля вината или оправдава греха си, означава че имат изкривена представа за Евангелието. Поради Исус, може да признаем греховете си (1 Йоан 1:9), да се покаем (Римляни 2:4), да ходим в светлина (Ефесяни 5:8-9) и да се примирим с Бог (2 Коринтяни 5:17-21).


Ако искате да чуете коментара на Дани и Нори по тази статия, може да го чуете в:

Епизод 55: „Харесване, подходящ партньор, уважение, святост“

Епизод 54: „Съвместимост в брака и секса“ 

Епизод 49: „В търсене на половинката, изкушения, липса на секс, порнография“

Споделете
Включете се в дискусията

1 коментар
  • А някой да се сети да пита Бог???

Още статии

seks-bebeshki-godini-roditeli-deca-semeistvo

Сексът и бебешките години!

Звучи като тема с предизвестен край, при това доста тъжен! Когато имаш бебе, сексът се превръща от нещо спонтанно, в поредната задача от списъка. И...