Внимавай с кого спиш! Жените могат да получат гени от мъжете, с които спят

HY_chromosomeУчени са открили, че голяма част от жените носят в себе си хромозомата Y в кръвта си. Това е интересно, защото, както знаете, тази хромозома принадлежи на мъжете. Тогава какво прави тя в кръвта на жените и от къде се е появила?

Един от очевидните отговори е бременността. Ако жена е била бременна с момченце, тя получава Y хромозомата от него и я носи до края на живота си. Дори и да има прекъсване на бременността, тази хромозома остава.

Но какво да кажем за жените, които не са били бременни с момчета и въпреки това имат Y хромозомата в кръвта си? Поради тази причина, през 2004 година е направено изследване от имунолози в Центъра за изследване  – Фред Хчинсън.

Изследването показва, че наличието на мъжката хромозома в кръвта на жените може да дойде от:
– бременност с момче;
– спонтанен аборт;
– бременност с близнаци (момиче и момче), но по време на бременността момченцето не оцелява;
– мъжете, с които жените са правили секс;

Проучването показва, че има голяма вероятност, когато една жена прави секс с мъж, някои негови гени и ДНК информация да бъдат предадени на нея и тя да остане в нея до края на живота й. Това означава, че този ген ще повлияе на нейния живот, а и също така ще бъде предаден и на нейното потомство.

Източник: http://www.disclose.tv/news/be_careful_who_you_sleep_with_study_shows_women_carry_the_dna_of_sexual_partners/116543

Коментари

коментара

Trackbacks

Вашият коментар

twenty − thirteen =