Възможно ли е приятелство между мъж и жена?

Има хора, които претендират, че тези приятелства никога не преминават границата на приятелството. Но скорошно изследване публикувано в Journal of Personality and Social Psychology показва, че 15 процента от приятелствата между мъже и жени стигат до афери.

В друго изследване на 186 хетеросексуални студенти, 32% от жените и 57% от мъжете са изпитали привличане към техните приятели от срещуположния пол.

… Въпреки, че приятелство със срещуположния пол е възможно, към него трябва да се подхожда с внимание и предпазливост.

Но когато си женен, ситуацията е по-различна. Тогава платоническото приятелство между двата пола може да се наложи да бъде по-дистанцирано, защото в противен случай това може да предизвика съмнения и притеснения в брачния ти партньор.

Ако приятелството прекрачи границите и прерастне във физическа или емоционална интимност, брачните отношения стават застрашени и единият брачен партньор започва да се чувства отчужден, несигурен и предаден.

Когато женените хора се въвличат в приятелства със срещуположния пол, без да вземат необходимите мерки, без да сложат разумни граници, с цел да защитят брака си, си играят с огъня.

Някои женени хора правят грешка, като създават много емоционално интимни приятелства с хора от срещуположния пол. Често се оправдават с това, че имат нужда от емоционална подкрепа от човек извън семейството.

Но когато изграждаш такива взаимоотношения, рискуваш да нараниш най-малко един човек. Това може да е твоя брачен партньор, приятел или самия себе си.

Още по-лошото е, че има голям шанс да се появят и сексуални влечения към твоя приятел, особено ако споделяш с него/нея брачните си проблеми.

Източник: http://news.asiaone.com/print/News/Latest%2BNews/Diva/Story/A1Story20110515-278921.html

Споделете
Включете се в дискусията

Напишете коментара

Още статии

seks-bebeshki-godini-roditeli-deca-semeistvo

Сексът и бебешките години!

Звучи като тема с предизвестен край, при това доста тъжен! Когато имаш бебе, сексът се превръща от нещо спонтанно, в поредната задача от списъка. И...