Секс преди целувка: Kакво правят 15-годишните момичета, за да общуват с пристрастени към порнография момчета!

celuvka-pornografia-tineidjari

“Бих искала по-добро сексуално образование, както за момчетата, така и за момичетата и също информация за порнографията и начина, по който тя предизвиква вредни сексуални практики”.

Това са думи на 15-годишната Люси, една от 600-те млади австралийки, взела участие в анкета, поръчана от две местни организации – „Планирай Австралия“ и „Наблюдателите“. Проучването обхваща момичета между 15-19 години в страната.

Скорошно изследване в Австралия установи, че сексуалния тормоз и злоупотреба в онлайн пространството са се превърнали в нормална част от комуникацията между тийнейджърите. Въпреки че това поведение изглежда “нормално”, повече от 80% от момичетата заявяват, че е недопустимо момчетата да им искат голи снимки.

Сексуалния тормоз и малтретиране са вече част от ежедневния живот на подрастващите момичета в това време на дигитализация. Те все по-открито говорят за това как тези практики имат директна връзка с порнографията и как това рефлектира пряко върху тях.

Порнографията оформя и възпитава сексуалното поведение и отношение на момчетата. В същото време, момичетата са оставени без никакви ресурси, за да се справят с тези вманиачени от порнография момчета.

Ако все още някой се съмнява, че порнографията значително влияе върху сексуалното поведение и отношение на младите хора, то вече е време да чуем самите тях. Момичета и млади жени разказват как момчетата ги притискат да вършат неща, вдъхновени от редовната консумация на порно. Момичетата споделят, че от тях се очаква да вършат неща, които не харесват.

Някои от тях гледат на секса единствено от гледна точка на половия акт, като най-важното е на момчето да му хареса. Попитах едно 15-годишно момиче за първия й сексуален контакт, при което тя отговори – “Мисля че тялото ми изглеждаше ОК. На него сякаш му хареса.”

Много момичета са ограбени от чувството за наслада и интимност. Главният критерий за “добър” сексуален контакт е дали на него му е харесало! Момичетата и младите жени са под постоянно напрежение да дават на момчетата и мъжете това, което искат. Принудени са да се превръщат в живо превъплъщение на това което момчетата са гледали в порното, да приемат нереалистични “роли” и поведения, като предлагат тялото си единствено като сексуално средство. Момичетата, израствайки в днешната порно-култура, бързо научават, че са своеобразни станции за обслужване на мъжките желания и удоволствия.

На въпроса – “Как разбираш дали едно момче те харесва?”, момиче в 8 клас, отговаря – “Ами, продължава да говори с теб, след като си му правила орален секс.”

Един ученик, казал на момиче – “Ако ми направиш орален секс, ще те целуна.” От момичетата се очаква да вършат сексуални услуги срещу привързаност и са обучавани в това от порно-зависими момчета. 15-годишно момиче споделя, че сексът изобщо не й харесва, но той е единствения начин, приятелят й да спре да я натиска, за да гледат филм на спокойствие.

Много 7-мокласнички търсят помощ как да отговарят на исканията за голи снимки. За много млади момичета е ежедневие да получават съобщения от рода на – “Прати ми снимка на гърдите си”. Момиче пита – “Как да кажа НЕ без да нараня чувствата му?”

Момчетата впоследствие използват тези снимки като валута, която обменят и споделят с техни приятели. Много често, особено ако има бурна раздяла, момчетата използват нецензурните снимки, за да засрамят публично момичетата.

7-мокласнички често задават въпроси за сексуалните “робства” и садо-мазо практиките. Много от тях са гледали “50 нюанса сиво” и се чудят, ако едно момче поиска да ме удари, завърже, или преследва, означава ли че ме обича? Момичетата толерират унизителни и обидни поведения и с това на практика утвърждават посланието на порнографията за тяхната подчинена слугинска роля.

Момичетата споделят, че са опипвани в училищния двор и как редовно претърпяват сексуален тормоз в училище или в автобуса на път за вкъщи. Те казват, че момчетата се държат така, сякаш телата на момичетата им принадлежат и че те са там само, за да ги удовлетворяват.

Защитниците на порнографията казват че тя възпитава сексуално. Това е отчасти вярно, само че не така, както те си мислят. Порнографията учи подрастващото момче, че момичетата и жените съществуват за тяхно удоволствие и са винаги навити и готови за секс.

Някои момичета страдат от физически наранявания, вдъхновени от порнографията, включително анален секс. Директорът на „Център срещу домашното насилие“ разказва, че има увеличение във физическите травми на момичета на и над 14 години, причинени от порнография, включително и мъчения. Той споделя, че общото във всички случаи е, че нарушителите-момчета са “консумирали” много порнография.

Австралийската асоциация по психология установява, че подрастващите момчета са отговорни за около 20% от изнасилванията на жени и за между 30% и 50% от всички докладвани сексуални посегателства върху деца. Проф. Фреда Бригс защити тезата, че онлайн порнографията превръща децата в сексуални хищници и така те извършват върху други деца нещата, които са видели на екрана.

Масовото разпространение на хиперсексуализирани образи и порнографски тематики правят изучването на здравословното сексуално поведение почти невъзможно. Младите хора не научават нищо за интимността, приятелството и любовта, а са заливани с жестокост и унижение.


Източник: fightthenewdrug.org


Ако искате да чуете коментара на Дани и Нори по тази статия, може да го чуете в:

Епизод 79: „Прошка, порнография, честност, уважение, годеж“

Епизод 66: „Скандални тийнейджъри, секс апетит, брак без любов, прoшка“

Епизод 48: „Лъжите за порнографията, целувката, покорство към родителите“

Споделете
Включете се в дискусията

Още статии

seks-bebeshki-godini-roditeli-deca-semeistvo

Сексът и бебешките години!

Звучи като тема с предизвестен край, при това доста тъжен! Когато имаш бебе, сексът се превръща от нещо спонтанно, в поредната задача от списъка. И...