Мъжът, когото си отхвърляла като потенциален съпруг, докато си търсела съвършения съпруг.

semeistvo-brak-perfektniat-maj

Няма да има значение дали е облечен добре, дали казва правилните думи, дали е сладък, модерен или готин. Снимките, лайковете и хаштаговете ще са без значение.

Ако можех да кажа едно нещо на младите момичета то е:

ОЖЕНИ СА ЗА МЪЖ, КОЙТО ЩЕ ОСТАНЕ С ТЕБ!

Всеки може да ти каже, че изглеждаш убийствено с впити панталони и след като си излязла от фризьор. Но на теб ти е нужен рядък вид мъж, който ще е до теб, когато в душата ти е бъркотия.

Този мъж често е пренебрегван. Той не държи микрофон в ръка, нито има сцена под краката си. Може би не е проповедник, който споделя дълбоки откровения. Често ръцете му вършат работа, която никой не забелязва и стои тихо зад колисите. Той води като служи. Той живее достойно. Ако много бързаш, може да го пропуснеш. Ако се захласваш по светлините на прожекторите, няма да го видиш в сянката.

Научени сме да търсим мъже, които разстърсват, лидери със силен глас. Мислим, че духовно лидерство означава да държиш микрофон, но всъщност означава да удържиш фронта. Това е мъжът, който се основава на принципи и не бяга, когато е трудно. Не е гръмогласен, нито разстърсващ. Той просто стои.

Мислим, че верността е нещо, което ще заживеем, когато се оженим. Но всъщност това е дисциплина на сърцето, която се учи в ранните години. Това избор да останеш верен, когато е трудно, когато си пренебрегнат, когато работата ти е незабелязана. Избираш да останеш, дори и да имаш хиляди причини да си тръгнеш.

Той е верен, дори когато никой не го вижда – на работа, в служение, в живота – той остава женен за теб, дори когато в брака стане трудно. Той не избягва сблъсаците, не защото знае, че ще победи, но за да може да спечели доверието ти отново. Той остава до край, защото се стреми към щастлив край. Славата му не идва от аплодисменти или популярност, но от тихата увереност на неговата любов.

Той избира любовта, когато любов означава да си мил и търпелив, дори когато не заслужаваш и двете. Той обича, защото Исус го обича!

Павел ни предупреди да не сме “в един впряг с невярващи” и увещава вярващите момичета да внимават с капаните на привличането. Но най-голямата причина да следваме съвета на Павел е, заради верността. Много мъже могат да ти кажат, че те обичат. Могат да свалят звезди за теб с думи. Ще се опитат да ти докажат, че вярата няма толкова голямо значение, че любовта компенсира разликите.

Оставащата любов не се гради на емоции. Дълбоко под повърността, тя е подхранвана от вярност. Когато избираме да обичаме в моменти, в които другия не е за обичане, този огън се увеличава. Неговата топлина топли сърцето, което в противен случай би изтинало. Вечната любов се гради на оставащтата сила на верността!

Да останеш звучи лесно, но е много трудно. Верността е в част от Божията същност. Той остава верен, дори когато това му струва всичко.

Не търси мъж, който може да те „ръководи духовно“. Имаш нужда от мъж ръководен духовно от Бог, чията верност е основата на всяка истинска любов. Мъжът, воден от Бог е воден от Божията любов. Тя е вечна, непорменима и остава завинаги!

Ожени се за мъжа, чията любов е като Божията: вярна, вечна, твърда. Тази любов устоява през трудните моменти и е като спасителен пояс по време на буря. Тя е бавна любов, понякога може да изглежда скучна. Но може всяка сутрин да се събуждаш до нея, защото знаеш, че ще е там!


Ако искате да чуете коментара на Дани и Нори по тази статия, може да го чуете в:
Споделете
Включете се в дискусията

Още статии

seks-bebeshki-godini-roditeli-deca-semeistvo

Сексът и бебешките години!

Звучи като тема с предизвестен край, при това доста тъжен! Когато имаш бебе, сексът се превръща от нещо спонтанно, в поредната задача от списъка. И...