Любовта е подарък, а не размяна на емоции

Бях наскоро омъжена, когато вярвах че любовта е вземане и даване и че партньорство с участие 50 на 50 е идеално. Докато посрещах нуждите на Майкъл наполовина за всяко нещо, щяхме да сме си добре. Но опитът скоро ме научи, че ако не желая да дам 100% от себе си в този брак, без очакване да получа нещо в замяна, моя подарък на любов не беше нищо повече от размяна на емоции.

“Без очакване да получиш нещо в замяна?” може би ще попитате, “ ами това не звучи честно”!

Случва се нещо красиво, когато двама души се обичат така, както трябва да се обичат. Когато всеки влага в брака повече, отколкото се надява да получи. Но всички ние живеем дни, седмици – а за някои години – когато имаме чувството, че не сме обичани, така както тряба да бъдем. Тогава какво? Истината е, че възвръщаемостта на нашата инвестиция в брака не винаги идва от нашия съпруг, но идва винаги от Бог. Ние имаме това обещание. Когато положим надеждата си в Него, имаме гаранция, че Той ще възнагради онези, които са верни.

Давайте и ще ви се дава. В ръцете ви ще се излее повече, отколкото можете да държите. Ще получите толкова много, че то ще прелива в скута ви. Защото каквато мярка използвате за другите, такава ще бъде използвана и за вас. Лука 6:38

Бракът не е бартерна система и любовта не е валута.

· Той е да упражниш търпение, когато навиците на съпруга ти дразнят всяка нервна клетка в теб

· Той е да си мил, когато партньорът ти е сърдит

· Той е да бъдеш достатъчно смирен да загубиш в спора, когато чувстваш че си

· Той е да въздържаш нрава си, когато той каже нещо разгневено

· Той е да пазиш репутацията му от собствения си език

· Той е да се довериш на способностите му да се справи с трудна задача

· Той е да стоите силни в трудни времена

Тогава въпросът ще бъде: “Защо посаждаме семена без очакване за възръщаемост?”

Отговорът е: защото НЕ ги засаждаме заради съпрузите или заради себе си, засаждаме ги заради нашия Господ, който ни обикна преди ние да обикнем Него и който даде живота си безплатно, докато още бяхме грешници. Любов като тази не носи със себе си очакване, но носи надежда.

Източник:

Споделете
Включете се в дискусията

Още статии

seks-bebeshki-godini-roditeli-deca-semeistvo

Сексът и бебешките години!

Звучи като тема с предизвестен край, при това доста тъжен! Когато имаш бебе, сексът се превръща от нещо спонтанно, в поредната задача от списъка. И...