7 лъжи, които вярваме за взаимоотношенията

dvoika-vzaimootnoshenie-brak-nesemeen-jivot

Независимо къде сме в живота, всеки от нас има нужда от насърчение щом става въпрос за любов, връзки и брак. А какво по-добро насърчение от истината! Затова решихме да развенчаем няколко мита, в които хората вярват щом стане въпрос за взаимоотношения. Молитвата ни е Божията истина да ви изпълни с надежда, докато четете тази статия.

Това са 7 лъжи, които вярваме за връзките:

1. Бракът поправя всичко

Някъде там има красив принц с убийствена усмивка, който ще дойде за мен и ще заживеем завинаги щастливи?

Тока е в приказките! Женени или несемейни – всички имаме проблеми. Дори бракът много често носи със себе си нови проблеми и несигурност, с които досега не сме се сблъсквали. Ако работим върху проблемите си докато сме още несемейни, започваме да инвестираме в брака си много преди да срещнем човека.


2. Бог може да бъде заменен

Когато готино момче или момиче влезе в живота ни, чувството е ненадминато.

Изведнъж някой посреща нуждите ни за интимност, комфорт и свързаност. В началото чувството е невероятно, но колкото повече зависиш от този човек да посрещне нуждите ти или да ти даде одобрени, толкова повече осъзнаваш, че той/тя е просто човек. Във всеки един от нас има място, което само Бог може да запълни.


3. Не заслужавам някой да ме изчака, да ми се посвети и да ме защити

“Но може би ако тренирах повече или ядях по-малко пица, щях да съм достойна …. “

В свят, в които постоянно ни се напомня, че не сме достатъчни, е лесно да имаме такова мислене. Ако си бил нараняван от мъже/жени в миналото или си правил грешки, лесно можеш да започнеш да си мислиш, че няма кой да те чака достатъчно, да те преследва и ухажва, да те защитава или да ти се посвети.

Това обаче не е истината! Ти си ценен, защото Бог казва, че си ценен. Независимо какво е било миналото ти, Бог прави всичко ново (Откровение 21:5). Той ти каза, че струваш, когато изпрати Сина Си да умре за теб.


4. Никога няма да се омъжа/оженя

Милиона хора се влюбват и женят всяка година. Само в България 26 803 души са сключили в брак през 2016 година.

Понякога си мислим, че етапът от живота ни, в който сме несемейни ще трае вечно, но реалността е, че това е просто етап – нищо повече. И разбира се – няма да трае вечно!


5. Бог не иска да ме благослови

Защо все още нямам съпруга/съпруг, деца, къща, работа, за които винаги съм си мечтал?”

Тези въпроси са много реални. Те могат да ви накарат да си представите, че Бог нарочно ни измъчва, като размахва пред нас неща, които сякаш не можем да имаме. Бог обаче не е такъв! Библията ни казва, че Господ няма да лиши от никакво добро онези, които ходят в чистота (Псалм 84:11). Той е щедър Баща. Може би не ти дава това, което искаш точно когато го искаш, но Той дава добри дарове на Своите деца на правилното време. Фокусирай се върху това, което ти е дал сега и върху факта, че Той знае желанията на сърцето ти.


6. Няма свестни мъже/жени

Ако вярваме в това – че просто няма свестни мъже и жени, най-вероятно няма да имаме очи да ги видим. Обратното също е вярно – ако решиш, че за теб има подходящ мъж/жена, ще започнеш да ги забелязваш. Вярвай във верността на Бог, който ще покаже добротата си в живота ти.


7. Зациклил съм

Зациклил съм в поведението си, пристрастяването си, завинаги ще си остана сам, завинаги ще остана в този провалящ се брак …”

Тази лъжа може да изглежда по много различни начини. Да се чувстваш все едно си се зациклил е винаги резултат от това да се чувстваш безсилен или без право на избор. Но истината е, че имаш избор. Можеш да избереш да запазиш взаимоотношението си. Можеш да избереш да потърсиш помощ за брака си.

Святият Дух живее вътре в нас и ни дава способността да вземаме правилни и здравословни решения. Просто кажи на Бог в какво си се зациклил и потърси помощ. Исус дойде да ни даде изобилен живот (Йоан 10:10).

Колкото по-добре познаваме лъжите, които се опитват да ни обезкуражат, толкова повече ще вървим с Него. Вярвай в истината кой е Бог! Няма област в живота ти, която Той да не може да насити с живота си. Така че, без значение дали си женен, несемеен, излизаш на срещи, не забравяй кой е Онзи, който най-силно преследва сърцето ти и те обича безкрайно.


Източник: moralrevolution.com

Споделете
Включете се в дискусията

Още статии

seks-bebeshki-godini-roditeli-deca-semeistvo

Сексът и бебешките години!

Звучи като тема с предизвестен край, при това доста тъжен! Когато имаш бебе, сексът се превръща от нещо спонтанно, в поредната задача от списъка. И...